مشاوره مهاجرت

مشاوره مهاجرت قسمت اول

مهاجرت بکنم یا نه؟

مهاجرت کردن هم مستلزم مشاوره تخصص مهاجرت و تست ارزیابی روانشناختی مهاجرت است صفات شخصیتی شما عاملی تعیین کننده در مهاجرت موفق یا ناموفق است برای مثال فردی که خشم بسیاری دارد و تحمل ناکامی او زیاد است گزینه خوبی برای مهاجرت است به شرطی که بتواند خودش را با قوانین جامعه هدف سازگار کند.

مهاجرت عالی موجب آرامش خاطر و رسیدن به اهداف بلندمدت است زمانی که خصیصه های شخصیتی شما مطابق با جامعه فعلی خودتان نیست و تبدیل به انسانی بدبین شده اید مهاجرت گزینه خوبی به نظر می‌رسد اما آیا مهاجرت هم نوعی فرار است؟ فرار از خود و شکست های عاطفی در زندگی قبلی؟ اگر طلاق گرفته اید و در فکر مهاجرت هستید مهاجرت شما بستگی به حل کردن تعارضات شخصیتی شما دارد بسته به اینکه زن هستید و یا مرد و اینکه در چه سنی هستید و چه تحصیلاتی دارید و اینکه کشوری که قصد رفتن به آن را داری چه ویژگی هایی دارد مثلا اگر شما خانوم ۵۰ سال هستید که جسمتان ظریف است و تحمل سرمای شدید کانادا را ندارید چرا فکر می‌کنید که با رفتن به منطقه ای که جسم شما توان آن را ندارد روح شما میتواند گرم باشد؟ گیاهی را انتخاب کنید که همخوان با شخصیت شماست برای مثال می توانید در خیال تان خود را تصویر کنید که در گذشته در کجاها احساس شادی داشتید در هوای سرد و ابری و بارانی و یا هوای آفتابی و گرم؟ طبع شما با چه آب و هوایی سازگار است و احساس شعف شما در مناطقی که پر از درخت‌های سرسبز است چه تفاوتی دارد با ساحلی آبی؟ مهاجرت برای فردی آغاز خوشبختی و هیجان و تغییر در سبک زندگی است و برای فرد دیگر ویران کننده و خراب کردن پل های پشت سر آیا هدف شما از مهاجرت تربیت فرزند است و یا ادامه تحصیل یا کار؟

همه دوست داریم خوشبخت باشیم اما آیا هدفی که برمی انگیزیم در توانمان است؟

آیا طاقت این را دارید که فرزندتان طبق الگوهای اخلاقی جامعه جدید رفتارهای جدید داشته باشد و یا فردی هستید که سخت به ارزش هایتان چسبیده اید؟ برای افرادی که سنتی هستند و غذای اصلی آنها قرمه سبزی مادر جان است ممکن است خوردن غذاهای مدیترانه ای و یا چینی کاملا سخت باشد؟ اما سختی ها را باید به جان خرید تا بتوان پیشرفت کرد پیشرفت در ابعاد مختلف زندگی مهمتر است کبودی زندگی کردن است مثل مهاجری عصبانی که فقط در پی کسب پول است ممکن است از خانه‌های قمار و تجارت مواد مخدر درآورد و با کوله باری از شکست‌ها برگردد اما مهاجری که آرام و محترم است می تواند از صفر به همه جا برسد خصوصیات غالب شخصیتی شما از جمله مواردی است که در مصاحبه شخصیتی و استعدادیابی کاری تشخیص داده میشود و با احتساب دقیق پیامدهای ناشی از مهاجرت و تخمین های احتمالی علمی می‌توان جلوی ضرر ها را گرفت و با برنامه‌ریزی صحیح گام به گام به خوشبختی در تمامی ابعاد زندگی رسید.

مشاوره مهاجرت قسمت دوم

 

مهاجرت کنم یا نه؟

اینکه شما فرزند چندم هستید از یک خانواده پرجمعیت یا کم جمعیت در انگیزه پیشرفت شما و حس جاه طلبی و رقابت شما موثر است.

نظریه آدلتر را می توان در مورد مهاجرت موفق اینگونه تصمیم داد که هرچه میل شما برای رسیدن به اهداف بزرگ بیشتر باشد (خصیصه ای که در فرزندان آخر خانواده های پرجمعیت به وفور دیده می شود) تحمل شما برای ناکامی‌های چند سال اول مهاجرت بیشتر است به شرطی که لوس نباشید و توانایی سازگاری با شرایط سخت را در خود پرورانده باشید موفقیت شما حتمی است.

کمال طلبی یعنی رسیدن به آخر خط موفقیت و توجه طلبی و موفقیت خواهی و میل به مشهور شدن در بچه های آخر به نسبت زیاد تر است البته باید مد نظر داشت که اگر سرپرستی و نگهداری والدین بر عهده فرزند کوچکتر باشد  این احساس عذاب وجدان به وجود می‌آید که من از سایه پدر و مادرم قرار بود که باشم پس باید بمونم و از آنها مراقبت کنم و جنگیدن با احساس گناه ول کردن والدین و یا ماندن با بغض و ناراحتی تصمیمی سخت است که اگر  معطل کنید فرسته مهاجرت خود را سوزانده اید البته ارزیابی اینکه در ده سال آینده وضعیت جسمی والدین شما چگونه است و آیا شما ازدواج کرده اید و یا نه و همچنین عاطفی و وابستگی شما به چه میزان است را می توان با تست های روانشناختی ارزیابی کرد و یا موقعیت مشابه را در اتاق مشاور بازسازی کرد و خود را جای افراد دیگر گذاشت برای درک حس خودتان از بیرون از خود و گرفتن تصمیم عاقلانه با حس خوب همراه است و نه با حس بد خودخواهی.

فرزندان اول اگر بتوانم خود را از لحاظ عاطفی سیر کنند و میزان توجه را که قبل از آمدن فرزندان دیگر داشته اند بازیابند و یا رفع کنند و به نوعی خود را سیراب کنند هم گزینه خوبی برای مهاجرت هستند مخصوصاً اگر در دوره تحصیل توانسته باشند در خوابگاه های دانشجویی و مهارت های زندگی فردی مثل غذا پختن را کسب کرده باشند و تنهایی آزارشان ندهد.

آدلر اعتقاد دارد که بیماری روانی در فرزندان اول بیشتر از بقیه فرزندان است چون توجهی که فقط در یک نفر بوده به تدریج نیست و حتی کمتر می‌شود دختری که پرنسس بابا بوده با آمدن فرزند بعدی مخصوصاً اگر والدین بچه را آماده نکرده باشند به شدت آسیب می بیند و به مرور زمان می‌خواهد این توجه را بازپس گیرد حال اگر مهاجرتی اشتباه کند و شکست عاطفی را تجربه کند شاید دیگر به کشور خود بر نگردد و راضی به تحمل کردن باشد تا بیاید و سرزنش شود چون دیگر الگوی مناسب برای بقیه بچه ها محسوب نمی شود که این هم بستگی به سطح فرهنگ خانواده ها دارد که آیا قبل از مهاجرت دیدی منفی به مهاجرت داشته اند و یا خود فرزند وابستگی عاطفی خود را انکار می کرده و با لجبازی و دهن‌کجی مهاجرت کرده و یا تخمین او اشتباه بوده و تنها یک قربانی است.

مهاجرت صحیح نیازمند ارزیابی های دقیق است و اگرچه تربیت  می تواند فاکتور مهمی محسوب گردد اما می‌تواند متوسط عوامل دیگر مقداری در طول زمان تعدیل شود لذا مشاوره مهاجرت قابل انعطاف است و با دادن راهکارهای صحیح می توان فردی را که سنتی است و تغییر برای او سخت است تعدیل کرد و با شمردن مزیت های مثبت مهاجرت وی را ترغیب به همراهی کرد و تاثیر مهاجرت موفق را صدچندان کرد.